Χάρτης ΑΠΘ

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Βιβλιοθήκη ΑΠΘ

 

Αρχική Σελίδα

Περιγραφή Μαθήματος

Πλάνο μαθήματος

Ανακοινώσεις ΝΕΟ

Βλέπετε τακτικά τη σελίδα του μαθήματος και τις Ανακοινώσεις

Σημειώσεις - Βοηθητικό υλικό

Εργασίες του Μαθήματος

 

Διδάσκουσα:

Δρ. Μηχ. Αγγελική Τσορλίνη

Εργαστήριο Χαρτογραφίας και Γεωγραφικής Ανάλυσης (6ος όροφος)

 

Οδηγός Σπουδών ΤΑΤΜ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Η σελίδα παρέχει πληροφορίες, ειδήσεις, ανακοινώσεις και βοηθητικό διδακτικό υλικό μελέτης για το μάθημα ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, υποχρεωτικού μαθήματος του 5ου εξαμήνου του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ανακοινώσεις σε χαρτί δεν θα αναρτώνται στους χώρους του Τμήματος για το μάθημα αυτό. Παρακαλούνται οι φοιτήτριες και οι φοιτητές να παρακολουθούν συστηματικά την ιστοσελίδα.

 

 

 

Το Εργαστήριο Χαρτογραφίας και Γεωγραφικής Ανάλυσης του ΤΑΤΜ-ΑΠΘ

Kάνετε συχνά refresh τη σελίδα

Ανακοινώσεις

 

Γραπτή εξέταση του μαθήματος - Σεπτέμβριος 2020

Η εξέταση του μαθήματος θα γίνει γραπτώς μέσω του e-learning με την μέθοδο της "κατάθεσης εργασίας", σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξεταστικής που ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν όσοι φοιτητές είχαν προβιβάσιμο βαθμό στην εργασία του μαθήματος.

Ο βαθμός της προβιβάσιμης εργασίας του μαθήματος, (τόσο των εργασιών που έγιναν το εξάμηνο που μας πέρασε, όσο και των εργασιών που έγιναν σε προηγούμενα έτη) μπορεί να κρατηθεί μόνο για την παρούσα εξεταστική (Σεπτεμβρίος 2020).

Ο τελικός βαθμός του μαθήματος θα προκύψει από τον βαθμό της γραπτής εξέτασης και της εργασίας με βασική προϋπόθεση η γραπτή εξέταση να έχει προβιβάσιμο βαθμό.

 

Γραπτή εξέταση του μαθήματος - Ιούνιος 2020

Η εξέταση του μαθήματος θα γίνει γραπτώς μέσω του e-learning με την μέθοδο της "κατάθεσης εργασίας", σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξεταστικής που ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν όσοι φοιτητές είχαν προβιβάσιμο βαθμό στην εργασία του μαθήματος

Ο βαθμός της προβιβάσιμης εργασίας του μαθήματος, (τόσο των εργασιών που έγιναν το εξάμηνο που μας πέρασε, όσο και των εργασιών που έγιναν σε προηγούμενα έτη) μπορεί να κρατηθεί μόνο για την παρούσα εξεταστική (Ιούνιος 2020) και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2020.

Ο τελικός βαθμός του μαθήματος θα προκύψει από τον βαθμό της γραπτής εξέτασης και της εργασίας με βασική προϋπόθεση η γραπτή εξέταση, όπως και η εργασία, να έχουν προβιβάσιμο βαθμό.

 

Γραπτή εξέταση του μαθήματος - Φεβρουάριος 2020

Υπενθυμίζεται ότι στην γραπτή εξέταση του μαθήματος:

- Oι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε χάρακα, μολύβι, σβήστρα, στυλό και κομπιουτεράκι. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων για τον υπολογισμό πράξεων δεν επιτρέπεται. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κομπιουτεράκι, οι πράξεις θα γίνονται στο χέρι.

- Mπορούν να συμμετέχουν μόνο οι φοιτητές προηγούμενων εξαμήνων, οι οποίοι είχαν προβιβάσιμο βαθμό στην εργασία του μαθήματος.

- O βαθμός της εργασίας του μαθήματος (τόσο των εργασιών που έγιναν το εξάμηνο που μας πέρασε, όσο και των εργασιών που έγιναν σε προηγούμενα έτη) μπορεί να κρατηθεί μόνο για την παρούσα εξεταστική (Φεβρουάριος 2020) και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2020.

 

Τελική παράδοση των εργασιών

Η τελική παράδοση των εργασιών σε ένα ενιαίο τεύχος θα γίνει την την ημέρα της γραπτής εξέτασης του μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξεταστικής.

 

Διόρθωση 3ης εργασίας

Η διόρθωση της τρίτης εργασίας θα γίνει την Τρίτη 14/1/2020, 14.00-18.00 και την Πέμπτη 16/1/2020, 13.00-17.00, στο Εργαστήριο Χαρτογραφίας και Γεωγραφικής Ανάλυσης (6ος όροφος), για κάθε ομάδα ξεχωριστά, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχετε διαμορφώσει.
Η διόρθωση της 3ης εργασίας είναι υποχρεωτική για όλες τις ομάδες και όλους τους φοιτητές κάθε ομάδας. Όσες ομάδες δεν έχουν δηλώσει πότε θα έρθουν για την διόρθωση των εργασιών τους, θα πρέπει να έρθουν στο γραφείο και να το δηλώσουν μέχρι την Δευτέρα 13/1/2020.

 

Αναπλήρωση μαθήματος

Το τελευταίο μάθημα του εξαμήνου θα γίνει την Πέμπτη 16/1/2020, 13.00-17.00, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει η τελική διόρθωση των εργασιών των φοιτητών.

 

Παράδοση 3ης εργασίας

Η παράδοση της 3ης εργασίας, θα γίνει ηλεκτρονικά με email, την Πέμπτη 9/1/2020, μέχρι τις 14.00.
Τα αρχεία που θα αποσταλούν είναι:
- το αρχείο κειμένου με την γεωγραφική ανάλυση της περιοχή σας και τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα της εργασίας, σε μορφή .doc. ή .pdf,
- το αρχείο του excel με τους υπολογισμούς κάθε ερωτήματος της εργασίας σε διαφορετικό φύλλο εργασίας και
- τον χάρτη στην σωστή του διάσταση.

 

Διόρθωση 2ης εργασίας

Η διόρθωση της δεύτερης εργασίας θα γίνει την Τρίτη 17/12/2019, στο μάθημα. Παρακαλούνται όλες οι ομάδες να είναι παρούσες στην διόρθωση των εργασιών τους.

 

Παράδοση 2ης εργασίας

Η παράδοση της 2ης εργασίας, μετά την παράταση που δόθηκε, θα γίνει ηλεκτρονικά με email, την Παρασκευή 29/11, μέχρι τις 14.00.
Τα αρχεία που θα αποσταλούν είναι:
- το αρχείο κειμένου με την γεωγραφική ανάλυση της περιοχή σας και τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα της εργασίας, σε μορφή .doc. ή .pdf,
- το αρχείο του excel με τους υπολογισμούς κάθε ερωτήματος της εργασίας σε διαφορετικό φύλλο εργασίας και
- οι 5 χάρτες στην σωστή τους διάσταση.

 

Διόρθωση 1ης εργασίας

Η διόρθωση της πρώτης εργασίας θα γίνει την Τρίτη 19/11/2019, στο μάθημα. Παρακαλούνται όλες οι ομάδες να είναι παρούσες στην διόρθωση των εργασιών τους.

 

Αλλαγή ώρας μαθήματος

Από τις 12/11/2019 μέχρι το τέλος του εξαμήνου, το μάθημα θα γίνεται κάθε Τρίτη, 14.00 - 18.00, λόγω των εργαστηρίων άλλου μαθήματος που γίνονται κάθε Πέμπτη.

 

Παράδοση 1ης εργασίας

Η παράδοση της 1ης εργασίας, μετά την παράταση που δόθηκε, θα γίνει την Τρίτη 5/11, μέχρι τις 14.00. Οι εργασίες που θα εκτυπωθούν θα παραδοθούν στο μάθημα, ενώ αυτές που θα σταλούν με email, θα σταλούν μέχρι τις 14.00.

 

Ανακοίνωση για το μάθημα της Πέμπτης 24/10

Το μάθημα της Πέμπτης 24/10 δεν θα γίνει. Η αναπλήρωση του μαθήματος θα γίνει την Τρίτη 22/10 (1 ώρα) και την Τρίτη 29/10 (1 ώρα), στη συνέχεια του ήδη προγραμματισμένου μαθήματος.

 

Ανακοίνωση για τους φοιτητές μεγαλύτερων του 5ου εξαμηνών

Οι φοιτητές, που έχουν περάσει την εργασία της Γεωγραφίας και Ανάλυσης του Χώρου σε προηγούμενο εξάμηνο και έχει κρατηθεί ο βαθμός της, μπορούν σε συνεννόηση με την διδάσκουσα του μαθήματος και μόνο γι΄ αυτό το εξάμηνο, να κρατήσουν το βαθμό της εργασίας τους και να πάρουν μέρος μόνο στις τελικές εξετάσεις του μαθήματος. Ο βαθμός της εργασίας τους θα προστεθεί στο βαθμό των τελικών εξετάσεων αναλογικά, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.